Ga naar Content

Eindelijk schot in moordzaak Monique Roossien door aanhouding: "Hier wachten wij al 14,5 jaar op"

AMSTERDAM De 26-jarige Monique Roossien werd in 2003 dood gevonden in het water in Amsterdam-Noord. Ze was naakt, lag in foetushouding en was vreselijk toegetakeld. Alle DNA-sporen waren door de regen uitgewist. Bijna 15 jaar leefden haar nabestaanden in onzekerheid over de dader van deze gruwelijke moord, maar met de aanhouding van Sjonnie W. lijkt daar nu mogelijk een einde aan te komen.

"Hier wachten wij al 14,5 jaar op", schrijft zus Linda op Facebook. "Dat haar zaak opgelost zou kunnen worden. Laten we maar hopen dat Monique haar vreselijke dood niet voor niets is geweest." Gisteren kreeg zij bezoek van rechercheurs die haar informeerden over de aanhouding van W., die al vastzit voor twee andere moorden. 

Lees ook: 'Sjonny W. mogelijk seriemoordenaar'

De van oorsprong Groningse Monique had een moeilijke jeugd en kwam door een samenloop van omstandigheden steeds lager aan wal. Ze werkte als prostituee achter het Centraal Station en was zwaar drugsverslaafd. De politie heeft jarenlang vermoed dat een uit de hand gelopen drugsdeal reden zou zijn geweest voor de moord, maar ook haar pooier en ex-vriendje werden verdacht. Tot een aanhouding kwam het echter nooit. 

'Oud vuil'
De vader en zus van Monique vertelden een aantal jaar geleden over de pijn en de onzekerheid in het programma Recht uit Noord-Holland. "Ze is doodgeslagen en als oud vuil weggegooid, dat doet pijn. Het doet heel veel met je. Ik werd 65, maar ik hoefde geen feestje. Hetzelfde geldt voor feestdagen", vertelde haar vader toentertijd.

Lees ook: "Ze is weggegooid als oud vuil, dat doet pijn"

Met de aanhouding van Sjonnie W. lijkt er nu mogelijk een einde te komen aan die jarenlange onzekerheid. De huisschilder uit Amsterdam-Zuidoost wordt naast betrokkenheid bij de moord op Monique ook nog verdacht van de moorden op Sabrina Oosterbeek en Mirela Mos (2004). 

Zitting
Het Openbaar Ministerie kan nog niet zeggen op wat voor manier Sjonnie W. aan de moord op Monique wordt gelinkt. Halverwege december is er een pro-formazitting waaruit meer moet blijken. 

Foto: NH Nieuws