Ga naar Content

"Ze is weggegooid als oud vuil, dat doet pijn"

AMSTERDAM De 26-jarige Monique Roossien werd in 2003 dood gevonden in het water in Amsterdam Noord. Ze was naakt en vreselijk toegetakeld. "Ze is doodgeslagen en als oud vuil weggegooid, dat doet pijn", zegt haar vader Klaas in het programma Recht uit Noord-Holland.

Monique werkte als prostituee achter het Centraal Station en was zwaar drugsverslaafd. De politie vermoedde een uit de hand gelopen drugsdeal als motief voor de moord, maar ook haar pooier en een ex-vriendje worden verdacht. Maar 12 jaar later heeft de politie nog steeds geen idee wie de dader is.

De onzekerheid over het lot van zijn dochter doet Klaas pijn. "Het doet heel veel met je. Ik heb er geen plezier meer in. Ik werd 65, maar ik hoefde geen feestje, geen zin in. Hetzelfde geldt voor feestdagen."

Klaas hoopt dat iemand zich ooit meldt. "Ik ben boos dat niemand weet wat er met haar gebeurd. Er is iemand die het moet weten." Ook de zus van Monique hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt. "Als je het lef hebt iemand dood te maken, moet je ook het lef hebben het te vertellen."

Bekijk hieronder de aflevering van Recht uit Noord-Holland. 

Foto: NH Nieuws