Ga naar Content
Noord-Holland

'Sjonny W. mogelijk seriemoordenaar'

16 november 2017, 08.46 uur · Aangepast 16 november 2017, 10.14 uur
Door: · Foto: my-soutborough

AMSTERDAM (AT5) Sjonny W., die wordt verdacht van de moord op Sabrina Oosterbeek en Mirela Mos in 2004, wordt nu ook verdacht van een derde moord: de onopgeloste moord op Monique Roossien.

De 26-jarige vrouw werd in 2003 om het leven gebracht. Haar levenloze lichaam werd gedumpt aan de rand van het IJmeer. Volgens De Telegraaf is de verdenking van Sjonny W. bevestigd door justitie.

Lees ook: Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina Oosterbeek herinneren

De krant sprak met Linda Roossien, het zusje van het slachtoffer. "Ik wist niet wat ik hoorde. Eigenlijk heb ik nooit durven hopen op een doorbraak. De moord op Monique leek zo'n hopeloze zaak."

Lees ook: Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord

Het lichaam van Monique werd op 27 april 2003 door een fotograaf gevonden aan de Uitdammerdijk in Amsterdam Noord. Ze lag ontkleed en in foetushouding aan de oever van het IJmeer. Elk spoor van een dader ontbreekt. Slachtoffer is Monique Roossien. Een 26-jarige prostituee, oorspronkelijk uit Groningen. Een verdachte wordt niet gepakt en het onderzoek draait uit op een 'cold case'. 

Lees ook: Politie doorzoekt Gaasperplas in verband met vermiste Sabrina Oosterbeek

"Er is mij altijd door de politie verteld dat het een ongelooflijk lastig onderzoek was. Ik heb me er vrij snel bij neergelegd dat de kans op een arrestatie nihil zou zijn", zegt Linda Roossien. Woensdag kreeg ze bezoek van rechercheurs die haar informeerden over de aanhouding van W., die al vastzit voor twee andere moorden.

Waarschijnlijk wordt W. volgende maand voor een tweede voorbereidende zitting voorgeleid.