Ga naar Content

LIVE NH Sport met AZ - Willem II

ALKMAAR Veel oude bekenden staan er vanavond op het veld bij AZ. Bij de tegenstander van vanavond spelen Jop van de Linden, Ben Rienstra, Thom Haye en Fernando Lewis. NH Sport zendt de wedstrijd die om 18.30 uur begint rechtstreeks uit op de radio.

Omgekeerd speelt verdedigt voormalig Willem II-speler Stijn Wuytens de clubkleuren van AZ. Het gaat goed met de Alkmaarders. Vorige week werd in de slotfase sc Heerenveen met 2-1 verslagen. Guus Til was met twee goals de grote man.

Lees ook: Guus Til wint wedstrijd voor AZ in Heerenveen

De ploeg van trainer John van den Brom staat op de vierde plaats. Willem II verloor in dezelfde speelronde met 3-1 van Ajax, maar de drie duels daarvoor leverden een overwinning op. Desondanks moet trainer Erwin van de Looi naar onderen kijken. Willem II  vinden we terug op plek zestien.

Bij AZ ontbreken Joris van Overeem, Ron Vlaar en Rens van Eijden door blessures. Uiteraard zijn ook de langdurig uitgeschakelde Calvin Stengs en Marko Vejinovic niet van de partij.

Lees ook: Van Overeem haakt toch af voor Willem II

Willem II werd vorige week opgeschrikt door het nieuws dat spits Fran Sol moest worden geopereerd aan teelbalkanker. Hij was deze week al wel weer op de club en hervat waarschijnlijk volgende week de training.

Statistisch hoeft AZ Willem II niet te vrezen. Slechts één keer ging AZ in eigen huis onderuit. Dat gebeurde zestien jaar geleden. Zelf scoren gaat de Tilburgers slecht af. In de vorige vijf ontmoetingen lukte dat niet in Alkmaar.

Verslaggevers in het AFAS Stadion bij AZ - Willem II zijn Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman. NH Sport begint al om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Je presentator is Rob Wtenweerde.

Foto: Pro Shots/NH