Guus Til wint wedstrijd voor AZ in Heerenveen

29 oktober 2017, 19.45 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Cor Lasker

ALKMAAR Guus Til bezorgde AZ zondag de volle winst tegen en in Heerenveen. AZ kreeg veel kansen, maar was erg slordig in de afronding. Bij de rust leidde Heerenveen nog met 1-0, maar Til zorgde er met twee doelpunten in de slotfase voor dat AZ met de 2-1 winst naar huis kon. Door de winst stijgt AZ naar de vierde plek op de ranglijst. De Alkmaarders laten nu ploegen als Vitesse en Feyenoord achter zich.

De grootste kans in de eerste helft was misschien wel voor Alireza Jahanbakhsh, die na tien minuten spelen alleen op keeper Hansen afging, maar zijn stiftje was niet goed genoeg om te scoren.

Scoren deed Heerenveen wel. Na een mooie combinatie schoot Michel Vlap de bal na ruim twintig minuten achter marco Bizot.

21’ ⚽️ GOAL! Vlap 1-0.
Assist ?? Ødegaard.#scheerenveen #heeaz#vlap #odegaard #eredivisie pic.twitter.com/KO5oCndkWu

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) October 29, 2017

Meteen na rust kreeg AZ weer twee grote kansen, maar Guus Til en Wout Weghorst slaagden er weer niet in te scoren. Bij de actie van Weghorst raakte keeper Hansen zodanig geblesseerd dat hij even later gewisseld moest worden.

Jahanbakhsh kon ook na de rust weer alleen op de keeper af, maar deze keer schoot hij voor langs. Met nog ruim een kwartier te spelen viel dan eindelijk toch de gelijkmaker. Jonas Svensson trok de bal aan de rechterkant vanaf de achterlijn voor, waar Guus Til de bal van dichtbij achter keeper Wouter van der Steen werkte.

73’ ⚽️ GOAL! Til 1-1.#az #heeaz#til #eredivisie pic.twitter.com/sSHGPkVTzG

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging de winst dan toch nog naar AZ. Met opnieuw een aanval over rechts, kwam de bal opnieuw bij Guus Til terecht, die de 1-2 maakte voor AZ.

90’ ⚽️ GOAL! Til 1-2.#az #heeaz#til #eredivisie pic.twitter.com/Bs0OXgHUGV

AZ stijgt door de volle winst naar de vierde plek op de ranglijst met negentien punten uit tien duels. De Alkmaarders laten nu ploegen als Vitesse en Feyenoord achter zich. Heerenveen staat nu op de negende plek met veertien punten.

Opstelling Heerenveen: Hansen (v.d.Steen/54); Dumfries, Høegh, Naess, Pierie (Woudenberg/62); Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard, Reza, Vlap (Rojas/76)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (v.Rhijn/90+6), Weghorst, Helmer (Seuntjens/55)