Ga naar Content
Sport

Van Overeem haakt toch af voor Willem II

3 november 2017, 15.07 uur · Aangepast 3 november 2017, 16.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen

ALKMAAR Joris van Overeem kan niet spelen tegen Willem II. Gisteren leek de middenvelder van AZ op tijd fit te zijn voor de thuiswedstrijd tegen Willem II, maar bij de tests op vrijdag blijkt dit toch niet het geval. Ook Ron Vlaar en Rens van Eijden moeten het duel met de Tilburgers aan zich voorbij laten gaan.

Van Overeem liep in de bekerwedstrijd tegen Almere City FC een spierblessure op en ontbrak daarna in de competitie tegen sc Heerenveen. De knieproblemen bij Vlaar zijn opgelost, maar de centrale verdediger kampt nu met klachten aan de kuit. Van Rens van Eijden (enkel) was al duidelijk dat hij niet op tijd fit zou zijn voor het duel tegen Willem II.

Trainer John van den Brom koos in de beker voor het centrale verdedigingsduo Ricardo van Rhijn/Stijn Wuytens en bracht Jeremy Helmer in als vervanger voor Van Overeem. Tegen sc Heerenveen verving Pantelis Hatzidiakos Van Rhijn en had Helmer een basisplaats.

AZ - Willem II begint zaterdagavond om 18.30 uur. Het duel is rechtstreeks te horen in een extra uitzending van NH Sport die om 17.00 uur begint.