Ga naar Content
Noord-Holland

Nooit eerder vertoond in augustus: 64 kilometer file rond Amsterdam

29 augustus 2017, 21.29 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 22.43 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM De Verkeersinformatiedienst beschrijft de verkeerssituatie rond Amsterdam tijdens de avondspits van vandaag als een unicum. Op de wegen in en rond Amsterdam stond het verkeer over een afstand van 64 kilometer vast.

"Dit hebben we nog nooit gezien in augustus", twittert de VID. Om daar aan toe te voegen dat de A10 snel weer moet worden geopend. Daarmee doelt de dienst op de A10 West, die in verband met grootschalig onderhoud tot en met aanstaande zondag in noordelijke richting dicht blijft.  

Lees ook: Extreem drukke avondspits rond Amsterdam: "Mijd A10 richting Volendam"

Vooral op de A10 en verbindende S-wegen in Amsterdam liep het verkeer vertraging op. Dat heeft niet alleen te maken met de afsluiting van de A10 West, maar ook met pechgevallen en ongelukken. Ook op de A4 en A9 liep het verkeer op meerdere plekken vast. 

Lees ook: Afgesloten A10 West en strandgangers zorgen voor 'hommeles' op weg: "Nu al file"

Het mooie weer van vandaag zorgde bovendien voor extra verkeersaanbod, meldde de VID eerder op de dag. Van de Nederlanders die nog zomervakantie hebben, trok een flink deel richting de kust en andere recreatiegebieden. 

Inmiddels is het ergste achter de rug en kun je op de meeste plaatsen weer doorrijden.  

Dit hebben we nog nooit gezien in augustus: 64 kilometer file rond Amsterdam. Gooi die #A10 maar snel weer open... pic.twitter.com/9ZQ9l7mB9T

— VID (@vid) August 29, 2017