Ga naar Content
Noord-Holland

Afgesloten A10 West en strandgangers zorgen voor 'hommeles' op de weg: nu al file

29 augustus 2017, 17.35 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 18.15 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM Vroeg, vroeger, vroegst: het verkeer in Amsterdam lijkt deze week steeds eerder op de dag in een file te belanden. Voornaamste oorzaak is nog steeds de grootscheepse opknapbeurt van de A10 West, maar strandgangers doen er vandaag nog een flinke schep bovenop. De VID waarschuwt dat het 'hommeles' wordt.

Veel forensende automobilisten zullen opgelucht ademhalen als de werkzaamheden aan de A10 volgende week maandag voorbij zijn. Waar nu alweer veel mensen aan het werk zijn, is voor de meeste mensen de zomervakantie volgende week echt afgelopen. 

Strandgangers
Omdat het warme weer van gisteren en vandaag geen lang leven beschoren is, zal vandaag voorlopig de laatste dag zijn waarop strandgangers en andere recreanten voor extra verkeersaanbod zorgen. 

Lees ook: Fikse files verwacht door afsluiting A10 West

Vandaag moeten zowel forensen als recreanten dus nog rekening houden met vertraging. En dat geldt niet uitsluitend op de A10, een camera bij Sloten registreerde dat het verkeer op de A4 vanmiddag rond 14.30 uur al stokte. Ook op de A9 loopt het verkeer vertraging op: door een vrachtwagen met pech is ter hoogte van Rottepolderplein de spitsstrook richting Alkmaar dicht. 

Extreme weersomstandigheden
Morgen moet het verkeer rekening houden met extreme weersomstandigheden. Vooral in onze provincie gaat het behoorlijk plenzen, zo luidt de voorspelling. Op sommige plekken kan zelfs tot 50 mm regen vallen. 

Lees ook: Zomer maakt plaats voor kletsnatte dagen: "Lokaal kans op 50 mm regen"

"Het grootste gevaar schuilt morgen in slecht zicht en watergladheid", waarschuwt de VID. Om er direct aan toe te voegen dat er ondanks het gebrek aan strandgangers morgen best eens meer files kunnen staan dan vandaag. "Bij dit soort slechte omstandigheden staan er vaak de hele dag files door het vergrote aantal ongelukken." 

Trouwens: we zien nu zelfs midden op de dag files door de afgesloten #A10-West #nietgoed pic.twitter.com/nqAM3I7bsV

— VID (@vid) August 29, 2017

Je begrijpt: als dit zich straks in de Amsterdamse avondspits mengt (met de #A10 die dicht is) heb je hommeles #strandverkeer pic.twitter.com/NLv5JO13OJ

— VID (@vid) August 29, 2017