Ga naar Content
Noord-Holland

Extreem drukke avondspits rond Amsterdam: "Mijd A10 richting Volendam"

29 augustus 2017, 19.16 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM Wie op dit moment met meer dan dertig kilometer per uur over de A10 rijdt, is spekkoper. Op zo'n beetje de hele ringweg staat het verkeer stil of rijdt niet harder dan stapvoets.

De langste file staat momenteel op de buitenring. Tussen Amsterdam Slotervaart en de Zeeburgertunnel rijdt het verkeer langzaam over een afstand van 14 kilometer.

'Mijd de A10'
De drukte wordt veroorzaakt doordat de A10 West in noordelijke richting is afgesloten. Daarbij komt nog eens een pechgeval voor de Zeeburgertunnel, waardoor de verwachte vertraging oploopt tot ongeveer 40 minuten. Reden genoeg voor de VID om weggebruikers te waarschuwen: "Mijd de A10 richting Volendam."

Lees ook: Afgesloten A10 West en strandgangers zorgen voor 'hommeles' op weg: "Nu al file"

Ook de andere kant op, tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, staat het vast. Vergeleken met de file in tegengestelde richting, valt de lengte met vier kilometer op dat stuk snelweg enigszins mee. 

Ook andere snelwegen extreem druk
Ook op aansluitende snelwegen is het deze avondspits extreem druk. Zo staat het op de A9 in de richting van Alkmaar tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen over een afstand van acht kilometer vast door een pechgeval. De andere kant op staat ter hoogte van knooppunt Badhoevedorp 2 kilometer file door een vrachtwagen met pech. 

Op de A4 staan meerdere kleine files. Tussen Badhoevedorp en De Nieuwe Meer moet het verkeer in beide richtingen rekening houden met een file van 2 kilometer.