Ga naar Content
Noord-Holland

Politie Amsterdam tilt zwaar aan lek: "Aanrijding Centraal Station blijft aanrijding"

22 augustus 2017, 23.50 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 00.12 uur
Door: · Foto: HFV / Robby Hiel

AMSTERDAM (AT5) De Amsterdamse politie is niet te spreken over een lek in de eigen gelederen. Weblog Geenstijl kreeg informatie in handen over de man die in juni op Centraal Station een ongeluk veroorzaakte.

Geenstijl publiceerde een screenshot met daarop de naam en geboorteplaats van de 45-jarige man: een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst, zo lijkt het. Reden voor het weblog om de verklaring van de politie in twijfel te trekken.

Een politiewoordvoerder erkent dat het lijkt op een foto van het politiesysteem. "Wij tillen hier zwaar aan. Het ongeval bij het CS blijft een ongeval. Als dit een daad van terreur was geweest dan hadden wij dit ook als zodanig benoemd", zegt een woordvoerder.

Het onderzoek is afgerond en de zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie. "Als politie brengen wij nooit namen van verdachten naar buiten."

Lees ook: Politie Amsterdam: Aanrijding Stationsplein gebeurde buiten het zicht van camera's

Bij de aanrijding werden zeven mensen geraakt door de auto, voornamelijk toeristen. De bestuurder werd een aantal dagen vastgehouden om er 100 procent zeker van zijn dat de man onwel was geraakt. Tijdens het onderzoek zijn zijn telefoon, de auto en de bloedsuikermeters uitvoerig onderzocht.

Huiszoeking
Ook vond een huiszoeking plaats. Uiteindelijk bleek volgens de politie dat er geen opzet in het spel was, maar dat de Amsterdammer onwel was geworden. De man gebruikte medicijnen en werd mogelijk onwel door een lage bloedsuikerspiegel. Hij is diabetespatiënt.

Lees ook: Huiszoeking bij man die voor CS op voetgangers inreed: definitief geen opzet