Ga naar Content
Noord-Holland

Huiszoeking bij man die in Amsterdam op voetgangers inreed: definitief geen opzet

11 juni 2017, 21.19 uur · Aangepast 11 juni 2017, 21.52 uur
Door: · Foto: HFV / Robby Hiel

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vandaag de woning van de 45-jarige Amsterdammer doorzocht die gisteravond op een groep voetgangers inreed voor het Centraal Station. Daaruit is gebleken dat er definitief geen sprake is geweest van opzet.

Er is sinds gisteravond veel onderzoek gedaan, zegt een woordvoerder van de politie tegen AT5. "Uit alles komt naar voren dat er geen sprake is van opzet en dat het hier echt om een onwelwording gaat. Ook bij de huiszoeking vandaag is niks aangetroffen."

Lees ook: Man die op mensen inreed is 45-jarige Amsterdammer, nog vier slachtoffers in ziekenhuis

De 45-jarige Amsterdammer werd naar alle waarschijnlijkheid onwel achter het stuur als gevolg van een lage bloedsuikerspiegel door medicijngebruik.

Slachtoffers
Er liggen op dit moment nog vier slachtoffers in een ziekenhuis. Twee slachtoffers worden momenteel kunstmatig in coma gehouden, twee anderen zijn vanochtend geopereerd. Volgens de politie zijn de aangereden voetgangers voornamelijk toeristen.

De bestuurder zit momenteel nog vast. De politie vertelde al eerder dat uit verhoor is gebleken dat hij zich niks meer van het vooral kan herinneren. Een blaastest op het politiebureau had na zijn aanhouding al uitgewezen dat er geen sprake was van alcoholgebruik.