Ga naar Content

Acht gewonden nadat auto over Stationsplein raast: 'Lijkt geen opzet in het spel'

AMSTERDAM (AT5) Een auto is rond 21.00 uur over het Stationsplein gereden en heeft daarbij meerdere mensen aangereden. Er raakten acht mensen gewond. Twee van hen zijn er slecht aan toe.

Volgens de politie stond een auto op een plek waar deze niet mocht staan. De automobilist werd aangesproken door agenten waarna hij er met hoge snelheid vandoor ging. Vervolgens reed de wagen over het Stationsplein, waar auto's normaliter niet mogen komen en reed hard tegen de ingang van de metro aan.

De automobilist reed meerdere mensen aan. Vijf mensen raakten hierdoor gewond, waarvan er twee naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De bestuurder is aangehouden en wordt verhoord. Volgens een getuige had de auto veel snelheid. Waarom de automobilist zo hard over het Stationsplein reed, is niet bekend.

Volgens de politie is er vermoedelijk geen opzet in het spel, maar zou het mogelijk gaan om een onwelwording.

Getuigen melden AT5 dat er minstens tien politieauto's aanwezig zijn en dat er ook een ambulance staat. Het gebied voor Centraal Station is en blijft voorlopig afgezet. Dit vanwege het onderzoek rond het plein. Aan de Westzijde kunnen mensen gewoon het station bereiken.