Benefietconcert voor gedupeerde gitaarbouwer na verwoestende brand Alkmaar

ALKMAAR - Gitaarbouwer René Jonker is een van de Alkmaarse ondernemers die bij de verwoestende brand van eerder deze week alles kwijtraakte. Om hem een steuntje in de rug te geven, slaan Alkmaarse muzikanten nu de handen ineen voor een benefietconcert.

Een verwoestende brand legde in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker vijf bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerrein Oudorp in Alkmaar in de as. Ook de loods waar Jonker Guitars huisde, ging in vlammen op. Gitaarbouwer en muzikant René Jonker: "Ik ben alles kwijt. Al m'n mallen en al m'n hout. Ik heb helemaal niks meer."

Lees ook: Verwoestende brand Alkmaar geblust: brandweer nog uren in touw

Toen Frits de Beer - een oude bekende van Jonker en ook muzikant - over de brand hoorde, besloot hij een benefietconcert te organiseren. "Het is bedoeld als hart onder de riem. We krijgen misschien niet de hele inboedel terug, maar we zijn al blij met duizend euro voor nieuwe schroevendraaiers."

Lees ook: Brand verwoest bedrijven: "M'n hart breekt"

Het concert staat gepland op maandag 11 september. René is diep onder de indruk van het initiatief: "Ik ben zoveel kwijt, maar eigenlijk krijg ik heel veel terug. Iedereen leeft mee."

Muzikantenscene
De saamhorigheid onder Alkmaarse muzikanten is groot, zo constateren beide heren.  Frits: "De muzikantenscene is één, dat is mooi om te zien."

René: "Ik heb het nooit voor elkaar gekregen om alle muzikanten samen te brengen. En nou verbrandt m'n hele zooi en dan komen ze gewoon. Uit zichzelf! Ik vind dat heel bijzonder."

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws