Brand verwoest bedrijven: "Mijn hart breekt"

ALKMAAR - Van zeker vijf panden op het bedrijventerrein in Alkmaar is niets meer over na de verwoestende brand van afgelopen nacht. "Hier zit veertig jaar hart en ziel in."

De brand verspreidde zich snel over het bedrijventerrein aan de Madame Curiestraat. De eigenaren van de panden kwamen vanmorgen de schade opmeten. Jerome Geurtz klust al jaren aan auto's en motoren in zijn hobbywerkplaats. Hij werd 's nachts op de hoogte gebracht van de brand.

Hart en ziel
"Ik dacht: dat komt goed, het zal vast niet mijn pand zijn", vertelt een aangeslagen Jerome Geurtz. Maar als hij bij zijn werkplaats komt ziet hij dat er vrijwel niets meer van over is. "Nu ik dit zie, breekt mijn hart. Hier zit veertig jaar aan gereedschappen, hobby, hart en ziel in."

Lees ook: Verwoestende brand Alkmaar geblust: brandweer nog uren in touw

Voor andere eigenaren is het nog afwachten hoe groot de schade zal zijn. "Ik mag straks naar binnen, dan zal ik het wel zien. Van de buitenkant is er in ieder geval weinig te zien", zegt Steef Rokx van Autoherstel Rokx hoopvol.

Redden
Een andere eigenaar is te geëmotioneerd om voor onze camera te reageren, maar zegt dat hij vannacht nog zijn zaak is binnengerend om een auto en diverse andere spullen te redden. Vandaag is het ook voor hem afwachten hoeveel er nog over is van zijn bedrijf.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws