Noord-Holland

Vader doodgestoken Nick Bood laat portret van zoon tatoeëren: "Nu heb ik je altijd bij me"

24 juli 2017, 14.27 uur · Aangepast 24 juli 2017, 15.30 uur · Foto: Dirk J. Bood

Whatsapp

ZAANDAM Dirk Jan Bood, de vader van de in april doodgestoken Nick Bood, heeft een portret van zijn zoon op zijn bovenarm laten tatoeëren. "Ik mis je iedere minuut, maar vanaf nu heb ik je altijd dichtbij me."

Bood laat het eindresultaat zien in een foto op Facebook. Zijn 16-jarige zoon Nick werd op 29 april in het uitgaansgebied in Zaandam neergestoken, vermoedelijk doordat hij een drugsschuld had. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt twee jongens (18 en 15 jaar) van het medeplegen van moord. Een derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Zaandam, is inmiddels op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in de zaak.

Lees ook: Vrienden doodgestoken Nick Bood reageren op drugsschuld: "Kan het mij niet voorstellen"

De twee jongens van 18 en 15 verschijnen vandaag voor de rechter. "Vandaag gaan we (Nick en ik) naar Haarlem, stap 1 naar gerechtigheid", schrijft Bood bij de foto van de tatoeage. Bood, die nieuwsfotograaf is, werd toentertijd naar de fatale steekpartij gestuurd en kwam er onderweg pas achter dat het zijn eigen zoon betrof. 

Lees ook: Vader Nick Bood als fotograaf naar fatale steekpartij eigen zoon: "Ik had al geen goed gevoel"

De dood van de tiener heeft in Zaandam, Assendelft en daarbuiten veel losgemaakt. Na zijn dood werd er onder meer een fakkeltocht gehouden. 

Lees ook: Fakkeltocht voor doodgestoken Nick Bood (16) maakt veel emoties los: "Allemaal kennen we hem"

Whatsapp