Whatsapp

Noord-Holland

Vrienden doodgestoken Nick Bood reageren op drugsschuld: "Kan het mij niet voorstellen"

17 mei 2017, 18.34 uur · Aangepast 17 mei 2017, 18.47 uur

ASSENDELFT De 16-jarige Nick Bood zou vanwege een drugsschuld zijn doodgestoken, maar dat kunnen z'n vrienden zich moeilijk voorstellen.

De vrienden van Nick hebben een gedenkplek geplaatst in het park waar ze altijd samen zaten. Kaarsjes en foto's van Nick staan onder de skatebaan. Mitchell Vaas: "Zodat iedereen elke avond even naar hem kan kijken. Het gemis is bij iedereen erg groot en we praten er zo veel mogelijk over."

Schulden
Vandaag hield de politie een derde verdachte aan voor de steekpartij. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Zaandam. Mitchell en de anderen hebben geen idee wie het is, maar ze horen wel allerlei geruchten over een mogelijk drugsschuld. "We hebben begrepen dat hij een schuld zou hebben, maar wat er achter zit weten we niet." 

Een andere vriend vervolgt: "Ik kan het mij niet voorstellen. Het is niet iemand die schulden zou hebben. Hij dealde niet." Mitchell: "De één zegt dat het om een ripdeal gaat, de ander om drugsgeld. Je weet het niet meer."

Lees ook: 'Nick Bood doodgestoken om drugsschuld'

De politie en het Openbaar Ministerie kunnen vandaag niet reageren op de derde verdachte of de aanleiding van de steekpartij.

NH
Whatsapp