Whatsapp

Noord-Holland

Fakkeltocht voor doodgestoken Nick Bood (16) maakt veel emoties los: "Allemaal kennen we hem"

7 mei 2017, 12.10 uur · Aangepast 7 mei 2017, 15.07 uur

ZAANDAM De fakkeloptocht die gisteravond in Zaandam werd gehouden ter herdenking van de op 29 april doodgestoken Nick Bood maakte veel emoties los. Onder andere de vader van de 16-jarige Nick kwam aan het woord. Zijn woorden gingen door merg en been.

"Nick is er niet meer", spreekt Nick's vader, Dirk Jan Bood. "Omdat gasten het nodig hebben gevonden hem overhoop te steken. Zinloos geweld."

Lees ook: Zestienjarige uit Assendelft doodgestoken in Zaandam

Ook voor de vrienden van Nick is de dood van de jongen niet te bevatten. "Nick was echt een hele lieve jongen", vertelt een meisje emotioneel, terwijl ze wordt getroost door een vriendin. "En dat je hem nu nooit meer kan zien, dat is best wel moeilijk."

Lees ook: Doodgestoken Nick (16) geëerd met bloemen

"Het is zoiets raars. We hadden er allemaal kunnen liggen en die jongen ligt daar", zegt een vriend. "Allemaal kennen we hem, het is een buurtgenootje, een vriendje. En dan dit."

Lees ook: Honderd fakkels voor doodgestoken Nick Bood (16)

Nick Bood is gistermiddag om 16.00 uur in besloten kring gecremeerd. Bij de herdenkingstocht waren duizenden mensen aanwezig. Zij droegen honderd fakkels en vijfhonderd witte rozen met zich mee.

Whatsapp