Ga naar Content

Vader van vermoorde Nadine Beemsterboer: "Het gemis van je kind gaat nooit over"

HOORN Het verwerken van het verlies van een kind na een geweldsmisdrijf zoals bij Nick Bood is een lang en pijnlijk proces. Jacques Beemsterboer verloor zijn dochter Nadine in 2006. Hij sprak bij de fakkeloptocht voor de doodgestoken Nick Bood en geeft lezingen aan daders en slachtoffers over het verlies van zijn kind. "Dat gaat nooit over."

"Ik kan me niet voorstellen dat er een dag komt dat ik zeg 'nou ben ik er klaar mee en heb ik het verwerkt'", laat Beemsterboer aan NH Nieuws weten. Hij gaat verder: "Ik wíl niet eens dat die dag er komt."

Lees ook: Misschien geen tbs-verlenging voor man die ex met 33 messteken vermoordde

De 20-jarige Nadine Beemsterboer wordt op 2 december 2006 daar haar psychotische ex vriend in zijn huis dood gestoken. Jacques sticht na haar dood de Nadine Foundation, die zich inzet tegen zinloos geweld. Hij praat met veel slachtoffers, maar ook met daders. Het helpt hem om te gaan met de dood van zijn dochter. 

Lees ook: Moordenaar Nadine Beemsterboer mag met begeleid verlof

"Alle nabestaanden is hopelijk gegeven dat ze niet ondergaan in wrok", zegt Beemsterboer. Hij praat veel met ouders van slachtoffers. Hij merkt dat er vaak een last van de schouders afvalt als de wraakgevoelens verdwijnen. "Maar dat wil niet zeggen dat je vergeeft."

Bekijk hier de aflevering van Recht uit Noord-Holland, waarin de ouders en zus van Nadine uitgebreid hun verhaal doen:

Video #130429
Foto: