Ga naar Content
Noord-Holland

Misschien geen tbs-verlenging voor man die ex met 33 messteken vermoordde

8 december 2016, 10.14 uur · Aangepast 8 december 2016, 11.25 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HOORN Vanmiddag behandelt de rechtbank de straf van de moordenaar van Nadine Beemsterboer, Gerald O. Wordt zijn tbs verlengd of niet? O. bracht in 2006 de destijds 20-jarige Nadine met tientallen messteken om het leven. Hij werd daarvoor in 2007 veroordeeld tot 12 jaar cel met tbs.

Aangezien O. zich goed heeft gedragen in de gevangenis, heeft hij strafvermindering gekregen. Inmiddels heeft hij 2 jaar tbs-behandeling achter de rug en buigt de rechter zich over de vraag of de tbs van O. verlengd moet worden. Als dit niet gebeurt, komt hij op vrije voeten. Begin dit jaar werd al bekend dat O. op begeleid verlof mag.

Lees ook: Moordenaar Nadine Beemsterboer mag met begeleid verlof

Nadine werd op 2 december 2006 door de toen 34-jarige O., haar ex-vriend, naar zijn huis in Amsterdam gelokt. Bij binnenkomst werd ze vrijwel direct met 33 messteken om het leven gebracht. Hij plunderde vervolgens ook nog haar bankrekening.

De ouders van Nadine hopen op verlenging van de tbs-behandeling van de moordenaar van hun dochter. Ze zijn vandaag in de rechtbank aanwezig. Of de rechter vandaag ook uitspraak doet, is niet bekend.

Lees ook: Jongeren geraakt door film over zinloos geweld