Ga naar Content
Noord-Holland

Veelvuldig beklad Egmonds kunstpaard weggehaald

30 juni 2017, 21.08 uur · Aangepast 1 juli 2017, 01.03 uur
Door: · Foto: Privéfoto

EGMOND AAN ZEE Het veelvuldig bekladde kunstpaard aan de rand van Egmond aan Zee is weg. Het is onduidelijk door wie het beeld is weggehaald en of het nog terugkomt.

Al sinds het kunstpaard bij de ingang van Egmond aan Zee staat, roept het wisselende reacties op. Het werd meerdere keren beklad en vernield. Op foto's is te zien dat het paard wordt weggesleept door een tractor.

Het paard is onderdeel van de Paardenparade, een permanente kunstroute die de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo met elkaar verbindt. Inmiddels zijn alle gemeenten waarin de beelden staan eigenaar van de paarden. De gemeente Bergen is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Ludieke actie
Voor Hans Maarten Parriger van de Paardenparade is het nieuw dat het beeld weg is. Naar eigen zeggen wordt hij normaal gesproken over al het nieuws rondom het beeld ingelicht door de gemeente. Hier wist hij niks van. "Iedereen heeft een mening over het beeld. Sommigen vinden dat het moet worden weggehaald, of dat het moet worden verplaatst. Anderen willen dat het blijft staan. Ik weet niet beter dan dat die discussie nog loopt", zegt hij. "Ik begin te vrezen dat dit een ludieke actie is van anderen", zegt hij erover.

Lees ook: Veelvuldig beklad Egmonds kunstpaard kan verplaatst worden

Op de 'verdwijning' van het paard wordt op Facebook wisselend gereageerd. "Vreselijk dat er mensen zijn die nu hun zin hebben gekregen", schrijft iemand. "Werd tijd", vindt een ander.