Ga naar Content

Egmonders kunnen beklad kunstwerk wel waarderen: "Een wit paard is ook zo wit"

EGMOND AAN ZEE Dit paard in Egmond aan Zee is beklad door vandalen. Het kunstwerk was spierwit maar is nu van kleurige strepen voorzien. De meeste Egmonders vinden het eigenlijk wel prima: "Een wit paard is ook zo wit."

"Dit geeft tenminste wat kleur aan het geheel", reageert een man die langs het bekladde standbeeld loopt. Nee, hij vindt het totaal niet erg dat iemand, waarschijnlijk uit baldadigheid, heeft besloten het kunstobject wat 'op te fleuren'. "Het is ook niet slecht gedaan. Ik heb het wel eens erger gezien."

Het paard staat er nog maar een week en is onderdeel van de Paardenparade: een kunst- en cultuurroute die verschillende gemeenten met elkaar verbindt. Dat is niet helemaal gelukt, vindt de volgende voorbijganger. "Dan zijn ze toch hun doel voorbijgeschoten. Het is een leuk beeld. Meer niet."

Lees ook: Paardenbeeld beklad door vandalen

Alhoewel, het dier dient volgens hem wel een ander doel. Het is een mooi object om zijn kleinzoon op te zetten, zoals hij een paar dagen geleden heeft gedaan. "Ik kreeg daar wel een discussie over met mijn dochter. Die zei: dit is kunst, daar moet je van af blijven. Maar ik vind dat niet. Ik vind 'm juist geschikt voor dat soort dingen."