Ga naar Content
Noord-Holland

Oldtimers cancellen feestelijke opening Velsertunnel uit angst voor strooizout

15 januari 2017, 15.45 uur · Aangepast 15 januari 2017, 15.59 uur
Door: · Foto: NH

VELSERTUNNEL Het is nog maar zeer de vraag of er morgen een stoet oldtimers door de Velsertunnel trekt. De oldtimerclub is van plan de feestelijke opening van de gerenoveerde tunnel zo luister bij te zetten, maar het hangt van het weer af of het zover komt.

Ze hebben namelijk aangegeven dat ze niet gaan rijden als er gestrooid wordt. Dat vertelt Gerard de Boer, hoofd aannemer van de Velsertunnel, tegen NH. Reden is dat ze bang zijn dat het strooizout schade toebrengt aan hun klassieke auto's, legt hij uit.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat is niet bang dat het zo'n vaart gaat lopen dat er geen enkele oldtimer komt opdagen. Volgens hem heeft een deel van de eigenaren van het symbolische aantal van zestig oldtimers (de Velsertunnel bestaat 60 jaar) aangegeven niet te komen. "Maar of het er nu zestig of minder zijn, het gaat sowieso door. Als er een paar afzeggen, wil dat nog niet zeggen dat iedereen afzegt."

Lees ook: Video rampenoefening Velsertunnel: brandende auto's, gewonden en veel rook

De Velsertunnel gaat, als alles loopt zoals gepland, morgenvroeg om 05.00 uur open voor verkeer. De openingshandeling vindt pas plaats na de ochtendspits, rond 11.00 uur. Minister Schultz van Haegen (infrastructuur) zal de opening verrichten. 

Lees ook: Velsertunnel maandag 16 januari weer open

De tunnel ging 15 april vorig jaar op slot. Sindsdien is er hard gewerkt om de tunnel weer helemaal up-to-date te maken. Alleen deelnemers van de Velsertunnelrun en de mensen die vorige week tijdens de publieksdag een kijkje zijn gaan nemen, hebben met eigen ogen gezien hoe de tunnel er nu uitziet. Alle anderen zien de tunnel morgen voor het eerst in z'n nieuwe jasje. 

Lees ook: Wandelen door de Velsertunnel: vandaag kan het!

Volg NH morgen online, op tv en de radio om op de hoogte te blijven van al het nieuws over de Velsertunnel die na negen maanden weer opengaat.