Ga naar Content
Noord-Holland

Doos met cocaïne aan voedselbank gedoneerd

4 januari 2017, 18.00 uur · Aangepast 4 januari 2017, 20.37 uur
Door: · Foto: Politie

HUIZEN De Voedselbank in Huizen kreeg onlangs een doos met wel heel bijzondere inhoud binnen. In een doos bananen zat ook nog een kilo cocaïne.

In de lading bananen waar de doos uit kwam, was een paar weken eerder ruim 1.800 kilo cocaïne aangetroffen. De politie had de drugs uit de lading gehaald, maar daarbij blijkbaar een kilo cocaïne over het hoofd gezien. 

Lees ook: 1.800 kilo cocaïne onderschept: acht aanhoudingen in Medemblik

De lading bananen waar de cocaïne in verstopt zat, werd aan NH Helpt de Voedselbank gedoneerd. De doos waar nog cocaïne in zat, heeft echter niet in onze kantine gestaan.

De cocaïne werd begin december bij aankomst in Antwerpen tussen een lading bananen gevonden. De politie ontdeed de bananen van de drugs en liet de partij doorgaan naar een bedrijf in Medemblik. Daar werden acht personen opgepakt op het moment dat zij de lading uit gingen pakken.

Lees ook: Man doneert 'cokebananen' aan de voedselbank

De eigenaar van het pand doneerde vervolgens 230 dozen bananen van de lading aan de Voedselbank. Volgens de Voedselbank is het dezelfde lading bananen als bij NH Helpt de Voedselbank gedoneerd werden, maar dat kan de politie nog niet bevestigen. De afdeling in Huizen heeft een kilo cocaïne in een doos met bananen aangetroffen. Dat is het enige dat de politie op dit moment wil bevestigen. 

Overigens werd in een ander deel van de lading bananen, dat aan een Pools bedrijf was verkocht, een pistool gevonden. Dat schreef het Noordhollands Dagblad eind december.