Ga naar Content
Noord-Holland

Man doneert 'cokebananen' aan de voedselbank

15 december 2016, 15.07 uur
Door: · Foto: NH

MEDEMBLIK De beruchte bananen waar vorige week 1.800 kilo cocaïne in werd gevonden, worden gedoneerd aan NH Helpt de Voedselbank.

De beheerder van het pand waar de lading drugs had moeten worden afgeleverd, heeft laten weten dat hij de 230 dozen vol bananen graag doneert. De eerste lading is inmiddels naar Amsterdam gebracht, maar om alle bananen op de redactie van NH te krijgen moet er nog de hele avond heen en weer worden gereden.

Lees ook: 1.800 kilo cocaïne onderschept: acht aanhoudingen in Medemblik

De politie hield vorige week acht personen aan bij het Medemblikse bedrijfspand op verdenking van drugssmokkel. Onderzoek leidde de Nederlandse recherche en de Belgische douane naar de haven van Antwerpen, waar de cocaïne met een straatwaarde van circa 55 miljoen euro tussen de lading fruit uit Zuid-Amerika werd aangetroffen en onderschept. 

Nadat het transport was ontdaan van de verdovende middelen werd het doorgestuurd naar het bedrijf in Medemblik, waar het personeel de bananen in ontvangst namen. Op het moment dat ze de lading uitpakten, werden de acht personen opgepakt.