Ga naar Content
Noord-Holland

1.800 kilo cocaïne onderschept: acht aanhoudingen in Medemblik

9 december 2016, 13.34 uur · Aangepast 9 december 2016, 18.11 uur
Door: · Foto: Politie

MEDEMBLIK De politie in Medemblik heeft gisteren bij een bedrijf acht personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een transport van 1.800 kilo cocaïne.

Onderzoek leidde de Nederlandse recherche en de Belgische douane naar de haven van Antwerpen, waar de cocaïne met een straatwaarde van circa 55 miljoen euro afgelopen dinsdag tussen een lading fruit uit Zuid-Amerika werd aangetroffen en onderschept. De vracht was bestemd voor een bedrijf in Medemblik.

Nadat het transport was ontdaan van de verdovende middelen werd het doorgestuurd naar het bedrijf in Medemblik, waar het personeel het fruit in ontvangst nam. Op het moment dat ze de lading uitpakten, werden de acht personen opgepakt. 

Bekend in criminele circuit
De politie laat weten dat de meeste arrestanten bekend zijn in het criminele circuit. Nadat ze waren aangehouden nam de politie onder meer vuurwapens en voertuigen in beslag. Een van die auto's was voorzien van verborgen ruimtes. 

De acht verdachten van verschillende nationaliteiten werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Daar werd besloten ze allemaal langer in voorarrest te houden. Het verlengde voorarrest duurt nog maximaal twee weken.