Ga naar Content

Van Krezip tot Ilse DeLange en nog veel meer: volop feest bij West-Friese festivals

Topacts als Krezip en Ilse DeLange komen naar popfestivals de Avond van Andijk en Zomerpop in Opmeer. Beide evenementen hebben hun programma's bekend gemaakt, die bol staan van optredens.

Ilse de Lange treedt op bij de Avond van Andijk en rechts het terrein van Zomerpop waar oa Krezip speelt - Foto: Ilsedelange.com / Zomerpop Festival

De Avond van Andijk is op vrijdag 12 juli. Traditiegetrouw de opwarmer van het festival Dijkpop wat een dag later is. "Allang niet meer het kleine zusje van Dijkpop, maar tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire feestavond voor jong en oud", zo laat de organisatie weten.

Eerbetonen aan Michael Jackson en Elvis

Er zijn vier muziekpodia, een terrein met foodtrucks en een spiegeltent. Allerlei muziekstijlen komen aan bod. Behalve Ilse DeLange komt ook de Nederlandstalige zangeres Samantha Steenwijk. Op het hoofdpodium wordt de avond afgetrapt met MJ History, een Michael Jackson-tributeband. En de King of Pop is niet de enige die een eerbetoon krijgt. Want King of Rock ‘N Roll? Bouke & The ElvisMatters brengen met Elvis een andere King naar Andijk.

Voor wat meer rustige muziek kunnen bezoekers in de spiegeltent luisteren naar de Hoornse singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman. Het ruigere werk hoor je op het podium Rock & Rolla. Ook worden scholieren uitgedaagd om het terrein op te fleuren.

Ontwerp je eigen hekdoek

Ze worden gevraagd om met hun klas een eigen hekdoek te ontwerpen. De ingezonden doeken komen op het terrein te staan, waar het publiek uiteindelijk een winnaar uit kiest. De klas met het mooiste doek krijgt een Avond van Andijk-rugzak. 

De verkoop van kaartjes voor het evenement start zaterdag. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: WEEFF

Twee maanden na de Avond van Andijk staat Zomerpop op het programma. Op zaterdag 7 september moet de Nederlandse band Krezip de grote publiekstrekker worden, die het festival ook afsluit.

'Uniek dat Krezip in Opmeer optreedt'

"Het optreden van Krezip in Opmeer lijkt een unicum te worden. De komende maanden concentreert de band rond frontvrouw Jacqueline Govaert zich vooral op de theatertour. Geen Pinkpop, Lowlands of Werchter dus dit jaar, maar wél feest op Zomerpop", legt Wouter Maas van de organisatie uit.

Met vijf podia is er natuurlijk ruimte voor meer. Zo komen er onder meer ook optredens van SERA, Idaly, en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. SERA maakte met haar lied Head Held High furore. Op Spotify is het nummer al 30 miljoen keer gestreamd.

Van hiphop, tot dance en Nederpop

Verder zijn er ook hiphop-artiesten en dancemuziek. "De acts variëren van Nederpop tot techno en van hiphop tot guilty pleasures. Voor elk wat wils dus, inclusief sfeervolle terrasjes, vermaak, chill-kussens en foodtrucks."

Nog niet alle artiesten zijn bekend gemaakt, de verkoop van kaartjes is al wel gestart.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]