Matchwinner Teije ten Den: "Het geeft een boost"

VOLENDAM Zijn laatste doelpunt maakte Teije ten Den in september 2017 en daarna kwam hij eigenlijk niet meer in de plannen voor van trainer Misha Salden. Maandagmiddag was spits weer de belangrijke man met twee goals en een assist in de gewonnen derby tegen Jong AZ, 4-1. "Het gevoel van het scoren was heerlijk."

"Ik voelde mij de laatste weken al goed. Het geeft een boost, want ik heb heel lang niet gespeeld. Je wilt scoren, maar je krijgt weinig kansen. Dat vrat wel aan mij." Vertelt Ten Den na afloop voor de camera. De lange aanvaller maakte beide treffers in de tweede helft.

Concurrentiestrijd
Sinds oktober krijgt clubtopscoorder Enzo Stroo de voorkeur in de punt van de aanval. Nu moest hij op de bank plaatsnemen, omdat hij vermoeid was door de vele wedstrijden in korte tijd. Daardoor begon Ten Den weer eens vanaf de eerste minuut en dat vertrouwen heeft hij niet beschaamd. De matchwinner geeft zijn gevoel weer over de concurrentiestrijd met Stroo. "Ik kan goed met Enzo, maar ik wil ook graag spelen. Als je hard werkt en je kansen komen niet, dan is het lastig. Dan ben je ook niet helemaal jezelf."

Never change a winning team
Vrijdag gaan de Oranjehemden op bezoek bij FC Emmen, de vraag is uiteraard wie er in de spits staat. Ten Den is duidelijk. "Never change a winning team." De wedstrijd tegen de Drenthenaren is live te volgen via NH Sport op de radio.

Klik de video's aan voor de volledige gesprekken met Teije ten Den en trainer Misha Salden.