Teije ten Den matchwinner voor FC Volendam tegen Jong AZ

2 april 2018, 18.44 uur · Aangepast 2 april 2018, 18.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jeroen Schreur

VOLENDAM FC Volendam heeft de weg omhoog verder voortgezet met de 4-1 winst op Jong AZ. Grote man bij de Volendammers was Teije ten Den met een assist en twee doelpunten. De ploeg van coach Misha Salden stijgt door de overwinning twee plekken en staat nu elfde op de ranglijst.

Er waren nogal wat wisselingen bij FC Volendam. Anthony Berenstein mocht voor het eerst starten als linksbuiten als vervanger van de geblesseerde Rodney Anzi. Paul Kok speelde in plaats van Gijs Smal op de linksback positie en Alex Plat verving de geblesseerde Joey Veerman. Tije ten Den startte in de spits als vervanger van Enzo Stroo, die veel heeft gespeeld dit seizoen en rust kreeg en Ten Den pakte zijn kans. Bij Jong AZ startte Kick Groot voor het eerst in de basis en ook de 16-jarige Kenzo Goudmijn startte voor het eerst in de basis.

1-1 bij rust
FC Volendam kreeg in de eerste helft de meeste kansen, vooral via Teije ten Den, die onder meer op de paal schoot. Toch was het Jong AZ dat in de 33e minuut op voorsprong kwam. Kenzo Goudmijn speelde Ferdy Druijf vrij, die de bal goed binnen prikte. Maar vier minuten later was de stand weer gelijk. Op aangeven van Nick Doodeman kon Anthony Berenstein scoren.

Twee keer Ten Den
Vlak na rust kwam FC Volendam op voorsprong toen Ten Den raak kon koppen uit een vrije trap van Berenstein. Een kwartier voor tijd gooide Kevin Visser de wedstrijd in het slot met de 3-1. Vlak voor tijd maakte Teije ten Den er met zijn tweede doelpunt van de middag nog 4-1 van.

Volendam elfde
Door de winst stijgt FC Volendam naar de elfde plek met 43 punten uit 33 duels. Er staan nu vier ploegen op 43 punten, want ook MVV (tiende) en Cambuur (twaalfde) en Almere City FC (dertiende) hebben 42 punten.
Jong AZ blijft op de vijftiende plaats staan met 39 punten uit 33 wedstrijden.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol, Klinkenberg (Tejan/79), Kok; Plat (Runderkamp/85), Visser, Vlak; Doodeman, Ten Den, Berenstein (Schilder/79)

Opstelling Jong AZ: Olij; v.Rhijn, Groot, Bakker, Springer; Hoedemakers, Goudmijn (Kaandorp/84), Reijders; Druijf (Duin/59), Jacobs, Bel Hassani