Ga naar Content

Jong AZ'er Ferdy Druijf: "Denk dat we nog te veel vrienden zijn"

VOLENDAM Hij zette zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk ging hij zwaar teleurgesteld de kleedkamer in na de verloren derby tegen FC Volendam (4-1). Ferdy Druijf was duidelijk in zijn analyse en waar het aan schort bij Jong AZ. "Het is ook de passie."

"Bij rust sta je nog 1-1, maar dan komen we zo slap de kleedkamer uit. Dan loop je achter de feiten aan", aldus de topscorer van Jong AZ.

Niet nodig
Afgelopen vrijdag boekten de talenten van Martin Haar al een teleurstellend resultaat. In eigen huis verloren de Alkmaarders met 3-1 van Jong FC Utrecht, de rode lantaarndrager. Je zou dus een getergd Jong AZ verwachten, maar het tegendeel was waar in het Kras Stadion. "Dit is gewoon zonde en niet nodig."

Geen kansen
Opvallend was dat Jong AZ bijna niet tot kansen kwam, waar de voorhoede werd gevormd door Iliass Bel Hassani, de 16-jarige Kenzo Goudmijn en Ferdy Druijf. "In de eerste helft creëerde we bijna niks, alleen mijn goal. Tweede helft ook niks volgens mij. Niet lekker dit."

Lees ook: Teije ten Den matchwinner voor FC Volendam tegen Jong AZ

Vrienden
"Ik denk dat we af en toe nog te veel vrienden van elkaar zijn. Dat moet eruit gaan. We moeten elkaar feller aanspreken in de kleedkamer en ook op de training. Dat moet anders." Vrijdag mogen Druijf en co de boel herstellen in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. 

Klik de video's aan voor de volledige gesprekken met Ferdy Druijf en trainer Martin Haar.

Lees ook: Matchwinner Teije ten Den: "Het geeft een boost"