Ga naar Content

Blaren prikken en kaarsjes branden tijdens derde wandeldag vierdaagse Alkmaar

HEILOO Drukte bij de EHBO-posten van de Alkmaarse Wandelvierdaagse. De voeten van menig wandelaar hebben averij opgelopen na de tropische dag van gisteren. Maar er was ook ruimte voor bezinning bij bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo.

De derde wandeldag van de Wandelvierdaagse Alkmaar begon in het stadion van voetbalclub AZ. Via het Heilooërbos en de Egmonden belandden de lopers bij het bedevaartsoord in Heiloo. Het is de eerste keer dat het 'putje van Heiloo' wordt bezocht tijdens de wandeltocht.

Lees ook: Tropische tweede dag voor wandelaars vierdaagse Alkmaar

Daar maakten de deelnemers goed gebruik van. Honderden staken een kaarsje aan. "We zijn voor het eerst hier, dat is wel bijzonder. Ik brand een kaarsje voor mijn overleden man, hij blijft er bij."

Lees ook: Deelnemers Wandelvierdaagse Alkmaar van start

Blaartjes
Bij de eerste hulp worden flink wat blaren doorgeprikt en voeten afgeplakt. De vrijwilligers zijn nog geen extreme verwondingen tegengekomen. "Het gebruikelijke leed: blaartjes en andere ongemakken", stelt Carla van het Rode Kruis. De 'slachtoffers' zijn erg tevreden met de verzorging. "Ze zijn heel goed hier. Als zij je hier behandelen dan voel je er niets meer van". 

Morgen is de laatste dag. De eerste wandelaars worden vanaf 11:30 uur bij de finish op het Waagplein in Alkmaar verwacht.