Ga naar Content

Tropische tweede dag voor wandelaars vierdaagse Alkmaar: ''Ik ben een zweterd''

ALKMAAR Met een gemiddelde temperatuur van dertig graden is het puffen en zweten voor de zesduizend wandelaars van de Wandelvierdaagse van Alkmaar. Vandaag dag twee die in het teken staat van de hitte én de liefde.

Voor het eerst in de elfjarige geschiedenis van de vierdaagse lopen de wandelaars dwars door het witte kerkje in Oudorp. De renovatie van de kerk is bijna klaar. Een dominee en een verse bruid stonden klaar om de wandelaars te verwelkomen en te verleiden tot een huwelijk. Wel een kort huwelijk want het duurde tot aan de drempel. 

Lees ook: Deelnemers Wandelvierdaagse onderweg: "Lekker weer, dus het gaat perfect"

Warm en zweten
De tocht vervolgde via de Schermer naar Broek op Langedijk. Daar konden de wandelaars even afkoelen in museum BroekerVeiling, de oudste doorvaarveiling van Nederland. Want de warmte zorgde voor veel bezwete gezichten. ''Ik heb het wel heel erg warm maar we bijten even door. We zijn al over de helft dus het komt wel goed", vertelt een wandelaar.

Een andere dame heeft een gouden tip. ''Trek vooral luchtige lange kleding aan. Dat doen ze in Arabische landen ook.'' Een wandelaar in de BroekerVeiling trekt zich daar weinig van aan en heeft zijn shirt wijd open. ''Het is er toch weer voor, ik ben gewoon een zweterd.''

Wind verkoelt
Volgens de organisatie van de vierdaagse zijn er door de warmte niet meer mensen uitgevallen dan normaal. "We waren vanmorgen wel alert, maar door de verkoelende wind blijkt het allemaal toch wel mee te vallen."