Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Deelnemers Wandelvierdaagse Alkmaar onderweg: "Lekker weer, dus het gaat perfect"

21 juni 2017, 10.54 uur · Aangepast 21 juni 2017, 16.23 uur

ALKMAAR Tienduizenden wandelaars hebben vanochtend in alle vroegte hun wandelschoenen aangetrokken voor de eerste etappe van de Alkmaarse Wandelvierdaagse. Gedeputeerde Jaap Bond gaf het startschot.

Bergen vormt vandaag het epicentrum van het evenement, dat dit jaar voor het elfde jaar op rij wordt gehouden. De Strand- en Duinenroute voert alle deelnemers, of ze nu 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer per dag lopen, allemaal door het centrum van het dorp. Op het terrein van de Ruïnekerk kunnen ze hun stempel halen. 

Lees ook: Routeplanners Wandelvierdaagse: "Je moet je verplaatsen in de wandelaar"

Als de wandelaars vanochtend van start gaan valt het nog mee met de warmte. "Het is nu nog een beetje fris, maar straks hebben we ons zo warm gelopen, dat er wel wat uit kan", vertelt een deelneemster. Ondanks die frisse start is het vandaag weer zomers tot tropisch warm. Daarom geeft Le Champion de wandelaars op haar website tips om het hoofd (en de rest van het lichaam) zo koel mogelijk te houden. Zo wordt aangeraden het hoofd te beschermen met een pet of een doek, luchtige kleding te dragen en jezelf herhaaldelijk met anti-zonnebrandcrème in te smeren.

Ook wordt aangeraden het wandeltempo aan te passen en regelmatig pauzes in te lassen. Te veel pauze nemen is ook niet goed, want voor vandaag, morgen en overmorgen geldt dat deelnemers voor 16.30 uur binnen moeten zijn.

Vooralsnog vormt de warmte nog niet een al te groot struikelblok voor de lopers. "Het is lekker weer, dus het gaat perfect", besluit een goedgemutste wandelaar.