Ga naar Content

Ontvoerde man Spanbroek 'met harde schreeuw auto ingeduwd', politie bezorgd

In Spanbroek in Noord-Holland is vrijdagmiddag een man ontvoerd. Omdat de politie zich "ernstige zorgen maakt over de gezondheid van de man", is beeld van hem vrijgegeven. De politie wil met spoed achterhalen wie de man is en waar hij nu verblijft.

De ontvoering was gisteren rond 14.20 uur. De man werd toen aan de Herenweg in het dorp onder dwang meegenomen in een auto. De beelden zijn gemaakt met een beveiligingscamera.

Over de betrokken auto is niets bekend. Die bleef buiten het bereik van de camera, meldt het Openbaar Ministerie aan de NOS.

'Heel stevig vast'

Verschillende winkeliers zeggen tegen NH Nieuws dat ze de ontvoering hebben zien gebeuren. De man zou hardhandig zijn meegenomen. "Hij had hem bij zijn armen vast en bij zijn middel heel stevig", zegt winkelmedewerker Nina over de ontvoerder. "Er liep nog een tweede man bij die het in het gareel hield. Hij kon geen kant op. Met een hele harde schreeuw werd hij de auto in geduwd."

Winkelier Marcel kreeg alleen geschreeuw mee: "Ik was bezig in de winkel, en ik dacht nog: wat een geschreeuw is dat. En toen ik ging kijken, waren ze al weg. Het is blijkbaar heel snel gegaan."

Volgens de winkelier is de ontvoering het gesprek van de dag in Spanbroek. "Elke klant die binnenkomt, heeft het er eigenlijk over. Er gebeurt hier nooit iets, dus dan is het gelijk groot nieuws."

Verschillende gebruikers op sociale media vragen zich af of het niet om en grap of stunt gaat. De politie gelooft daar niet in. "We verspreiden niet zomaar midden in de nacht een foto", zegt een politiewoordvoerder tegen de omroep.

Dit is nieuws van NOS. Wil je deze artikelen blijven zien?