Gerelateerde videos

Samenvatting: zinderend slot van landskampioenschap bij zaalvoetbalsters

De vrouwen van Os Lusitanos hebben vanavond de landstitel in het zaalvoetbal veroverd. In het hol van de leeuw versloegen de Amsterdamse zaalvoetbalsters regerend landskampioen FC Marlène. Voor de derde opeenvolgende keer moest een strafschoppenserie voor de beslissing zorgen.

Os Lusitanos is landskampioen - NH Sport/Edward Dekker

In sporthal Waardergolf in Heerhugowaard stond na twee keer twintig minuten spelen een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor rust had Sanne Brand de thuisploeg op voorsprong gezet, maar in de tweede helft trok Annebel ten Broeke de stand recht. Ondanks kansen over en weer in de slotfase volgde er een verlenging waarin niet meer werd gescoord.

Zinderende strafschoppenserie

En dus kwam het op penalty's aan. Twee weken geleden nam Marlène die het beste en vorige week trok Os Lusitanos aan het langste eind. Ook nu bleek het team van trainer Nuno Ferreira het beste de zenuwen in bedwang te kunnen houden. In een zinderende strafschoppenserie miste Chantal Hendriksen bij een 6-6 stand, waarna Ten Broeke wel raak schoot.

Tekst gaat verder onder de video.

Trainer Nuno Ferreira pakt alle prijzen met Os Lusitanos - NH Sport/Edward Dekker

Drie verloren finales

Het is dit seizoen al de derde keer dat FC Marlène in een finale moet buigen voor de ploeg uit Amsterdam. Aan het begin van het seizoen ging de strijd om de Super Cup na verlenging met 1-4 verloren en met Pasen was Os Lusitanos in de bekerfinale ook al na strafschoppen de sterkste.