Ga naar Content

Amsterdammers verhuisden in 2023 liefst naar H'meer, Amstelveen hofleverancier hoofdstad

Amsterdammers met een verhuiswens vonden in 2023 het vaakst een woning in Haarlemmermeer. De meeste nieuwe Amsterdammers die binnen Nederland verhuisden kwamen uit Amstelveen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  

Sectorpark in Halfweg nu vooral braakliggend terrein, straks staan er woningen - Foto: Gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is de populairste nieuwe woonplek voor mensen die verhuizen uit Amsterdam, aldus de cijfers van het CBS. De gemeente troeft daarmee onder andere historisch populaire vestigingsplaatsen als Almere en Haarlem af. 

Maar liefst 3859 mensen verhuisden vorig jaar van Amsterdam naar Haarlemmermeer. Dat is 7,2 procent van de in totaal 53.262 mensen die vanuit de hoofdstad naar andere gemeentes vertrok. Daartegenover stonden 1960 Haarlemmermeerders die juist naar Amsterdam vertrokken. 

Amstelveners gaan liefst naar hoofdstad

Amstelveen was wat nieuwe inwoners betreft afgelopen jaar juist hofleverancier van de hoofdstad. Bijna de helft van de Amstelveners die naar een andere gemeente verhuisde, vertrok naar Amsterdam, in totaal 3051 mensen.

Andersom besloten 3678 mensen om vanuit Amsterdam naar Amstelveen te verhuizen. Dat is 8,5 procent van het totale aantal van 43.058 nieuwe Amstelveners. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]