Ga naar Content

Plet tegen Korpershoek; legendes trekken Telstar-shirt aan voor uitgesteld afscheid

Het belooft een bijzondere wedstrijd te gaan worden op Sportpark Schoonenberg als twee teams van Telstar-legendes vrijdagavond met elkaar de degens zullen kruisen. Frank Korpershoek en Glynor Plet zijn de aanvoerders van de twee teams. Bovendien gaan alle opbrengsten van deze 'Telstar Legends Game' naar Spieren voor Spieren.

Glynor Plet (l) en Frank Korpershoek (midden) juichen na een doelpunt van Telstar in 2019 - Foto: Orange Pictures

"Het initiatief voor dit duel is ontstaan om alsnog op een goede manier afscheid te nemen van zowel Glynor als ik", vertelt Frank Korpershoek in de radio-uitzending van NH Sport. "Mijn afscheid viel in het water vanwege de coronatijd en ik wilde altijd nog een wedstrijd spelen met mijn oud-teamgenoten. We zijn nu bijna drie jaar verder en nu komt het er alsnog van."

Fit?

"Ik kan alleen over mezelf spreken. Ik heb het afgelopen jaar niet veel gevoetbald", reageert Plet, de topscorer aller tijden van Telstar, op de vraag of hij en zijn spelers wel een beetje fit voor de dag zullen komen vrijdag. "Ik ben natuurlijk wel in beweging geweest, maar ik vind het vooral leuk om weer een potje te spelen. We gaan er gewoon een leuke wedstrijd van maken."

"Ik heb vernomen dat het niet alleen om plezier gaat. Ze willen echt winnen"

Telstar-legende Frank Korpershoek

Volgens Korpershoek, die goed was voor 383 competitieduels en 15 seizoenen namens Telstar, is de fitheid van de spelers niet het belangrijkste aandachtspunt. "Ik ben zelf nog behoorlijk fit, maar ik heb er een paar jongens tussen zitten die al een tijdje niet hebben gevoetbald. De winnaarsmentaliteit zit er wel nog steeds in. Ik heb vernomen dat het niet alleen om plezier gaat. Ze willen echt winnen."

Tekst gaat verder onder de foto.

 

De Telstar-legends wedstrijd is vrijdag om 20.00 uur - Foto: Twitter: @telstar1963nv

Goede doel

Naast het verlate afscheid van Plet en Korpershoek is er ook voor gekozen om een goed doel aan de wedstrijd te binden. Korpershoek: "Een kaartje kost €5,- en de opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren. Het leek ons goed om niet alleen voor het plezier een balletje te trappen, maar ook om er iets goed aan te hangen. Ik denk dat Spieren voor Spieren zich goed aansluit bij deze wedstrijd."

De wedstrijd in het stadion van Telstar begint vrijdagavond om 20.00 uur. Kaartjes voor de benefietwedstrijd zijn te koop via de ticketpagina van Telstar

Team Plet

Richard van Heulen - Ronald Koeman Jr. - Jerold Promes - Wesley Zonneveld - Kick Groot - Gaston Salasiwa - Mitch Apau - Fabian Serrarens - Tom Overtoom - Kevin Brands - Willie Overtoom - Rashaan Fernandes - Richmond Bossman - Wouter de Vogel - Coach: Luc Nijholt

Team Korpershoek

Cor Varkevisser - Martijn van Strien - Tom Zoontjes - Crescendo van Berkel - Anthony Correia - Jeroen Tesselaar - Benito Olenski - Benjamin van den Broek - Sven van Doorm - Kevin van Essen - Melvin Holwijn - Erwin Koen - Andwele Slory - Bob Koning - Coach: Fred Bischot 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52