Ga naar Content

Het geheim van het 'rode dakje' in Heemskerkse vijver onthuld

Er werd veel gespeculeerd. Was het rode dakje in de vijver achter het gemeentehuis van Heemskerk een eendenhotel, een nieuw bijzonder bankje, of toch een protest van woningzoekenden? Niets bleek minder waar te zijn. Het 'grote geheim' is vanmiddag onthuld. 

Ondergelopen huisje drijft in de vijver bij gemeentehuis Heemskerk - Foto: NH Media

Afgelopen woensdag lag er plotseling een huisje in de vijver achter het gemeentehuis te dobberen en niemand leek te weten waarom, op een klein aantal mensen na.

Jacco de Wit, beleidsrealisator Water en Klimaatadaptatie bij de gemeente Heemskerk was één van hen. Hij gaf NH toen een aantal hints. Wie goed heeft opgelet, weet dat op 25 mei de jaarlijkse Waterdag wordt georganiseerd. Dit heeft alles te maken met de actie in de vijver, legt Jacco uit.

Extreem weer

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer: periodes met extreme regenval, zoals afgelopen winter, maar ook periodes van langdurige droogte. Op de Waterdag geeft de gemeente haar burgers een aantal tools om beter met water om te gaan en laten ze zien wat zijzelf en andere organisaties doen.

De Waterdag vindt plaats in Park Assumburg van 12:00 tot 16:00 uur,

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]