Ga naar Content

Heemskerk in de ban van 'rood dakkie' in de vijver

Er drijft sinds gisterochtend opeens een rood dak in de vijver van het gemeentehuis. Voorbijgangers keken verbaasd en speculeerden erop los. Maar, wat is het eigenlijk?

Ondergelopen huisje drijft in de vijver bij gemeentehuis Heemskerk - Foto: NH Media

Voor bijna heel Heemskerk is het een groot raadsel wat dat 'gekke' ondergelopen huisje in de vijver nou doet. Voor 'bijna' heel Heemskerk, want een select groepje weet wel degelijk waarom het huisje er staat, vertelt Jacco de Wit, beleidsrealisator Water en Klimaatadaptatie bij de gemeente Heemskerk.

Samen met een aantal collega's is hij al maanden bezig met het zogenoemde 'project X'. "Dit is een aankondiging voor een nieuwtje dat vrijdag de deur uitgaat. Vanochtend vroeg is het huisje stiekem geplaatst", vertelt hij. 

Hints

De Wit wil er maar weinig over kwijt, maar na een beetje doorvragen licht hij toch een tipje van de sluier op. "Je ziet dat het onder water staat, dat is belangrijk. De vlag die erbij staat heeft er niets mee te maken, maar die wordt vrijdag vervangen. Daarnaast krijg je misschien al een beetje een idee als je kijkt naar de evenementenkalender van de gemeente en als je let op mijn functie."

Gesprek van de dag

De aandacht trekken met deze nieuwe aankondigingstactiek lijkt in ieder geval aardig te werken. Voorbijgangers denken dat het een eendenhuisje, een nieuw bijzonder bankje of een protest van woningzoekenden is. Ook in het gemeentehuis is het de vraag van de dag waarom het ondergelopen huisje in de sloot drijft.

Maar om echt antwoord te krijgen, moet iedereen toch echt wachten tot vrijdag. Dan wordt bekend gemaakt wat 'project X' nu eigenlijk is.

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]