Ga naar Content

Hilversum overweegt 'mystery guests' bij massagesalons tegen illegaal sekswerk

Om beter zicht te krijgen op illegale seksuele handelingen bij massagesalons overweegt de gemeente Hilversum 'mystery guests' in te zetten. Deze methode wordt gebruikt om bewijs te verzamelen. 

Massage - Foto: flickr.com/jayfresh

Begin april sloot de gemeente Gooise Meren twee massagesalons in Bussum, omdat er illegaal seksuele diensten werden aangeboden aan klanten. Er waren al langer signalen dat de regels in deze salons niet werden nageleefd. Zo was er geen vergunning voor het aanbieden van seksuele handelingen. 

Complex

In Hilversum zijn 25 Aziatische massagesalons actief, waaronder elf Chinese. Volgens de gemeente is het te complex om na te gaan of er bij deze salons vergelijkbare misstanden plaatsvinden zoals in Bussum. Er zijn momenteel geen meldingen van misstanden in de Chinese massagesalons.

Wel heeft de gemeente recent drie illegale sekswerkinrichtingen aangetroffen in Hilversum, waar Chinese sekswerkers actief waren. Dat was onder meer in een Airbnb en een sociale huurwoning. Ondanks dat er aanwijzingen waren voor mensenhandel, hebben de sekswerkers aangegeven geen hulp nodig te hebben.

Bewijs

Om toch zicht en controle te houden op illegaal sekswerk of mensenhandel overweegt Hilversum nu om 'mystery guests' in te zetten. Dit is een doeltreffende methode bij het verzamelen van bewijs, maar daarbij is de gemeente wel gebonden aan strenge regelgeving. Daarom kijkt Hilversum ook naar andere mogelijkheden om toezicht te houden op de massagesalons.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]