Ga naar Content

Speelgoeddokter Yusuf geeft oud speelgoed nieuw leven

Voor ouders uit Alkmaar die moeite hebben met rondkomen, heeft Yusuf Mermer (46) een oplossing voor cadeautjes tijdens verjaardagen en feestdagen. Hij is namelijk speelgoeddokter en geeft oud en kapot speelgoed een tweede leven. Zo kunnen minima toch hun kinderen blij maken. 

Wat doet de speelgoeddokter van Alkmaar? - NH Nieuws

Een knuffelbeer, barbiepop of raceauto. Allerlei verschillende soorten speelgoed is te vinden in de ruimte waar de speelgoeddokter zit. Yusuf zorgt ervoor dat oud speelgoed weer bruikbaar is en maakt op die manier kinderen die normaal geen cadeautjes krijgen er heel erg blij mee. 

"Als ik om me heen kijk zie ik dat we in Nederland zo veel speelgoed weggooien", vertelt Yusuf. "Toen dacht ik, dat is toch zonde. Daarom heb ik de speelgoeddokter bedacht, om met dat speelgoed kinderen blij te maken.

Toekomst

Met hulp van zijn eigen kinderen heeft Yusuf een Instagramkanaal waar hij vraagt om donaties. Daar wordt veel gehoor aan gegeven, waardoor de hele ruimte in Alkmaar Overdie vol ligt met tweedehands speelgoed.

Iedere zaterdag levert Yusuf de helft van zijn vrije dag in om speelgoed op te knappen. "Dat doe ik graag, want zo doe ik wat terug voor de maatschappij."

Het pand waar Yusuf zit mag hij voorlopig gebruiken van de woningbouwvereniging. Maar voor een duurzame toekomst van de speelgoeddokter hoopt hij op hulp van de gemeente Alkmaar. "Het is een initiatief niet alleen van mij, maar van en voor de hele buurt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]