Ga naar Content

Straat vol succeswensen: Hilversumse buurt kan niet om eindexamens van Matthew heen

Dat de Hilversumse scholier Matthew deze weken zijn eindexamens doet, kan zijn buren niet meer ontgaan. Hij krijgt namelijk een bijzonder steuntje in de rug. De weg richting zijn school is namelijk vol gekalkt met succeswensen. Toch is niet iedereen daar even blij mee. 

Foto: NH Media

Matthew lag nog heerlijk te slapen toen zijn vader stilletjes de succeswensen op straat schilderde.

Maar eenmaal wakker viel de scholier al snel iets op: vanuit zijn balkon zag hij een tekst op de straat geschreven. "Ik kon het niet goed lezen, dus ik ging snel kijken. En toen ik op de fiets stapte zag ik nog twee teksten", vertelt Matthew enthousiast. "Ik had me al goed voorbereid op mijn examens, maar dit heeft me zeker geholpen."

Verf

Toch zijn buurtbewoners wat minder enthousiast. Zo reageert een man, die zijn hond aan het uitlaten is, erg verbaasd. 

In eerste instantie vond hij de actie wel leuk, maar toen de teksten er na een regenbui nog steeds stonden was hij minder blij. "Het is dus geen krijt, maar gewoon verf", zegt hij gefrustreerd. Een andere buurtbewoner is zelfs woest. Zij zegt dat ze meteen een melding zal gaan maken bij de gemeente.

Tekst gaat verder onder de foto.

Matthew kreeg een steuntje in de rug richting zijn eindexamens - Foto: NH Media

Anderen uit de buurt zien het probleem niet zo. Een buurtbewoner neemt het op voor Matthew en zijn vader en vindt het 'hartstikke mooi' . Volgens haar spoelt het vanzelf wel weer weg. Een andere buurtbewoner sluit zich hierbij aan. Zij zegt dat Matthews familie het van tevoren netjes in de groepsapp heeft besproken. "Toen had niemand bezwaar", klinkt het.

Ook Matthew laat weten dat men zich geen zorgen hoeft te maken. "Dit is verf die vervaagt, na een paar dagen is het dus gewoon weer weg."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.