Ga naar Content

Haarlemmers zijn geluidsoverlast circuit Zandvoort zat en starten petitie

Het raceseizoen op het circuit in Zandvoort is alweer in volle gang. Dat betekent voor sommigen een hoop plezier, voor anderen vooral overlast. Drie inwoners van het Ramplaankwartier in Haarlem storen zich al langere tijd aan het geluid: dat moet écht omlaag, vinden ze. Daarom zijn ze een petitie tegen de overlast gestart, die inmiddels al meer dan 1200 keer is ondertekend. 

Petitie tegen geluidsoverlast Ramplaankwartier in Haarlem - Leah Barning

Matthijs Hisschemöller, Karel van Broekhoven en Mark Helsloot zijn de inititiatiefnemers van de petitie en wonen in het Ramplaan kwartier, wat op meer dan vijf kilometer afstand van het circuit in Zandvoort ligt. Toch is het geluid van de raceauto's duidelijk te horen. "Je hoort het circuit af en toe je in je slaapkamer", vertelt Hisschemöller.

"Ik hoorde het vanochtend nog", vertelt Van Broekhoven. "De ramen en de deuren waren dicht, maar toch hoorde ik het hier binnen." Als NH bij twee van de initiatiefnemers langskomt is er een raceploeg uit Engeland bezig.

Op zijn laptop laat Van Broekhoven zien dat hij bijhoudt hoe laat en wanneer er hard geluid wordt voorspeld. Toch is alleen een aankondiging voor de inwoners onvoldoende. "Wij willen dat er maatregelen genomen worden die ertoe leiden dat we er minder last van hebben", zegt Hisschemöller. Deze maatregelen zouden volgens de initiatiefnemers onderdeel moeten zijn van de nieuwe vergunningsaanvraag van het circuit dat nu op tafel ligt. De petitie is aangeboden aan de Omgevingsdienst IJmond. Zij hebben laten weten uiterlijk 1 juni te reageren.

Karel van Broekhoven en Matthijs Hisschemöller - Foto: NH Media

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.