Ga naar Content

Brug Ouderkerk aan de Amstel weer open voor auto's, warmte was boosdoener

Stap voor stap komt er een einde aan de storing van de brug bij Ouderkerk aan de Amstel. Beide brugdelen zijn inmiddels weer omlaag, over het zuidelijke deel mogen fietsers en bussen de rivier oversteken. De Provincie Noord-Holland verwacht dat rond het middaguur ook auto's weer over de brug kunnen.

De kabelpont bood gisteravond uitkomst voor veel fietsers en voetgangers - Foto: VLN Nieuws

Update: brug weer open voor autoverkeer

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat de brug weer helemaal open is voor wegverkeer. Beide brugdelen liggen weer op hun plek. Om verdere storing te voorkomen wordt de brug voorlopig niet geopend voor de scheepvaart.

Op dit moment wordt nog gekeken of het noordelijke brugdeel goed op zijn plek ligt, daarom mogen auto's nog niet over de brug rijden. Volgens een woordvoerder van de provincie kan de brug rond 12.00 uur weer helemaal worden gebruikt. Het wegdek blijft dan voorlopig omlaag om een nieuwe storing te voorkomen. Scheepvaart kan er daardoor niet langs. 

De provincie wilde tijdens de ochtendspits in verband met 'examenverkeer' helpen met het overbrengen van fietsers en voetgangers, maar dat bleek niet meer nodig.

De twee brugdelen bleven gisteren rond 17.30 uur steken toen ze omhoog waren gegaan voor een passerend schip. Dat kwam vermoedelijk door de warmte, vertelt de woordvoerder: "Daardoor zijn de brugdelen uitgezet, waardoor ze niet meer goed konden bewegen. De brug is toen met brandslangen gekoeld om ze te laten krimpen, waardoor de delen nu weer op hun plek liggen."

Zorgenkindje

De brug is al langer een zorgenkindje, eerder waren er storingen in november en januari. Na een grote twee maanden durende reparatie ging de brug in maart weer open voor wegverkeer. Gisteren leidde de storing tot lange (fiets)files in en om Ouderkerk aan de Amstel. De naastgelegen kabelpont was afgeladen met fietsers en voetgangers.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]