Ga naar Content

Wéér explosie aan Hoofddorpse J.C. Beetslaan: "Je wordt er helemaal gek van"

Bewoners van de J.C. Beetslaan in Hoofddorp zijn helemaal klaar met de explosies bij een woning in hun straat. Vannacht ging voor de tweede keer in een week een explosief af bij het huis, na een eerste explosie op woensdag.

Het is de tweede keer in een week dat er een explosief afgaat bij het huis aan de J.C. Beetslaan - Foto: Inter Visual Studio

De sporen van de vorige explosie, in de nacht van 7 op 8 mei, zijn nog zichtbaar. Voor het woonkamerraam hangt een grote houten plaat, waar een paar dagen geleden nog een rolluik hing. Die raakte door de explosie zwaar beschadigd. Van eventuele schade door de explosie van vannacht is niets te zien.

Een Hoofddorper die in de straat woont denkt wel te weten waarom: "De knallen klonken wat doffer deze keer, alsof het aan de achterkant van het huis was." Hij spreekt in meervoud, want hij én andere buren zeggen twee knallen te hebben gehoord.

"We schrokken ons helemaal dood"

Buurvrouw van het getroffen huis

"We zaten rechtop in bed, we schrokken ons helemaal dood", vertelt een vrouw die in dezelfde rij als het getroffen huis woont. Zij dacht ook dat de explosies aan de achterkant van het huis waren. "We zijn na een uur of twee toch maar weer naar bed gegaan, want je kan er verder toch niets aan doen."

Een politiewoordvoerder bevestigt dat er een explosie heeft plaatsgevonden bij de woning, maar over de hoeveelheid knallen doet de politie vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken. Wel kan de woordvoerder zeggen dat de politie 'vermoedt dat het gaat om een conflict met een van de bewoners'.

'Al jaren incidenten'

Een buurtbewoner die al langere tijd in de straat woont, laat weten dat er al jaren incidenten zijn rondom de woning: "Volgens mij ging vijf jaar geleden de eerste steen al door de ruit." De woordvoerder wil verder niets kwijt over de achtergrond van de incidenten.

Onveilig voelen de buren van het huis zich er niet door, maar ze zijn er wel flink klaar mee, zegt een andere buurman: "Je ligt er iedere keer wakker door, je wordt er helemaal gek van. De afgelopen week was heel erg vervelend." De buurvrouw uit hetzelfde rijtje heeft inmiddels wel genoeg gezien: "We wonen hier net een jaar, en het is verder een superfijne buurt. Maar je schrikt iedere keer toch weer." 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]