Ga naar Content

'Een plek waar vriendschappen ontstaan': vrijwilligers gezocht voor sociaal terras

Bakkie Leut aan de Zaan zoekt vrijwilligers, zodat de koffiecorner in de vorm van een terras meerdere dagen per week open kan. Met de picknicktafels proberen de vrijwilligers in Wormerveer de liefhebbers van het zwarte goedje te verbinden. "Wat we zien is dat er ook vriendschappen ontstaan", zegt coördinator Karen Hemink tegen NH Radio. 

Er zijn meer vrijwilligers nodig om elke dag open te kunnen gaan - Foto: aangeleverd door Bakkie Leut aan de Zaan

De afgelopen dagen 'was het terras vol' en hebben vrijwilligers zich spontaan aangemeld om extra dagen open te kunnen gaan. "We zouden alle dagen open willen zijn, daarom zoeken we vrijwilligers", zegt coördinator van Bakkie Leut aan de Zaan Karen Hemink. 

Met elkaar praten

Vanuit een pipowagen wordt door vrijwilligers voor 1 euro een kopje koffie geserveerd. Ook wordt er appeltaart verkocht voor mensen met een kleine portemonnee. "Maar het is voor iedereen, daar gaan wij geen onderscheid in maken", benadrukt Karen.

Het terras is in het leven geroepen om Zaankanters nader tot elkaar te brengen en dat lukt volgens de coördinator goed. "Mensen gaan samen aan de picknicktafel zitten en er komt vanzelf een gesprek." Er zijn volgens Karen al meerdere vriendschappen zijn begonnen. "Het ontstaat hier gewoon", zegt ze.

Het terras is nu van woensdag tot en met zaterdag open, maar het liefst gaat 'het sociale terras' de hele week open. Karen zoekt daarom vrijwilligers: "Als je denkt: 'Ik vind het leuk en gezellig met mensen te praten en ze goed te verzorgen, dan ben je hier van harte welkom'."

De vrijwilligers bedienen en ruimen op, maar maken ook graag een praatje - Foto: aangeleverd door Bakkie Leut aan de Zaan

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook