Ga naar Content

Spierdijk hoopt op bijzondere titel, en heeft het kampioensnummer alvast klaar

Het West-Friese dorp Spierdijk is klaar voor een mogelijk unieke dag. Tijdens het toch al zonovergoten kermisweekend kan de plaatselijke voetbaltrots Sint George ook nog eens kampioen worden. Er ligt dus een dubbel feest in het verschiet, inclusief optredens van de Sint George-zangers Luc en Sem, die een speciaal kampioensnummer opnamen. "Hopelijk wordt het een dag om nooit te vergeten."

Dubbel feest in Spierdijk? - NH Nieuws

Lars Dol is zaterdagmiddag samen met zijn collega's druk bezig met de laatste voorbereidingen voor wéér een kermisdag. Maar het hoogtepunt, dat moet vanmiddag volgen.

Dat is wanneer het plaatselijke Sint George als kampioen van het veld stapt en de titel in de naastgelegen feesttent kan worden gevierd. "Het kan één van de grootste dagen uit de geschiedenis van Spierdijk worden", denkt Dol. Hij is lid van het kermiscomité, dat het jaarlijkse feest organiseert sinds het dorp geen café meer heeft. "Waar je ook komt, iedereen heeft het erover." 

Rood Zwart Hart

Luc Stuijt (24) en Sem Feld (24) zijn dan ook goed voorbereid op de mogelijke titel. Onder de naam Luxem nam het duo onlangs het nummer Rood Zwart Hart op. Als voorschot op een mogelijk kampioenschap van het vlaggenschip, dat op de drempel van de derde klasse staat.

Eén punt in de laatste twee wedstrijden volstaat. Uitgerekend tijdens het kermisweekend kan het vandaag op eigen veld gebeuren, als er niet wordt verloren van De Valken uit Venhuizen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Het is begonnen als geintje", zegt Luc over het nummer. "We zijn een soort kroegzangers. Als er een borreltje in zit, wordt er wel eens een microfoon in je handen gedrukt. Dan zijn wij de beroerdste niet. Het nummer lag al een tijdje op de plank, maar toen het kampioenschap een mogelijkheid werd, hebben we het opgenomen. Er zitten een paar coupletten in, verder is het een lekker lalala-nummer."

'Het liedje van Sem'

Het onlangs verschenen liedje is een regelrechte hit in het dorp, weet Sem. "Van jong tot oud, iedereen vindt het leuk. Dat maakt je trots." Ook Dol kent de populariteit van het kampioensnummer. "Overal in het dorp wordt het nummer meegezongen. Eerder dit weekend vroeg een jongetje van twee jaar om het liedje van Sem. Prachtig."    

Het duo gaat uit van een goede afloop. "Ze worden kampioen, 100 procent", klinkt het. De stemmen zijn vrijdag en zaterdag al goed gesmeerd, dus ze zijn klaar voor een paar spontane optredens. "Dikke kans dat we ons nummer dan een paar keer moeten zingen."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]