Ga naar Content

Winkeliers in Hoofddorp angstig en terneergeslagen na steekpartij

Winkeliers in het winkelcentrum van Hoofddorp zijn 'terneergeslagen' na de steekpartij van gisteren, waarbij een man zwaargewond raakte. "Iedereen vraagt ernaar, terwijl ik eigenlijk juist mijn gedachten wil verzetten", vertelt een winkelmedewerker. 

Steekpartij in winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio/Kyrilian de Bot

Op de dag van de steekpartij was de vrouw aan het werk bij drogisterij Etos. Toen ze met pauze was, werd ze gebeld door haar collega. Deze collega heeft de steekpartij zien gebeuren. "Ze was helemaal wit toen ik beneden kwam", vertelt ze.

De Etos-medewerkster keek naar buiten. Het slachtoffer zat tegenover hen, bij schoenenwinkel vanHaren. Op de grond lagen sporen bloed. Mensen en kinderen die de steekpartij hebben zien gebeuren, renden achter elkaar de drogisterij in. De kinderen huilden.

"Ik schakelde over naar de automatische piloot", vertelt de vrouw. Ze hoorde dat er doeken nodig waren en bracht deze. Later praatte ze met haar collega's om te kijken of het wel oké ging met hen.

De politie zette ondertussen een gedeelte van het winkelcentrum af. De drogisterij moest sluiten, vertelden de agenten. Om naar huis te kunnen komen, moest de medewerkster langs de plas bloed lopen.

"Elke keer als ik geluiden hoor, is het wel even schrikken"

Winkelmedewerker drogisterij Etos

"Om vandaag naar werk te gaan, was wel even lastig", vertelt ze. "Iedereen vraagt ernaar, terwijl ik eigenlijk juist mijn gedachten wil verzetten." Ze is nog niet van de schrik bekomen: "Elke keer als ik geluiden hoor, is het wel even schrikken."

Gert Baak, eigenaar van grillwinkel Kippie Hoofddorp, heeft de steekpartij niet zien gebeuren. Achteraf gezien hoorde hij wel rumoer. "Dat bleek dát te zijn", vertelt hij. "Iemand van Blokker heeft het zien gebeuren, dat is heftig als ik het zo hoor."

Terneergeslagen

De sfeer in het winkelcentrum is door de steekpartij flink veranderd. "Iedereen was terneergeslagen, vooral de winkeliers op de plekken waar het gebeurd is", vertelt Ger. In het winkelcentrum wordt veel over de steekpartij gepraat. De verdachten zouden al zijn aangehouden en het slachtoffer zou zijn overleden.

De politiewoordvoerder ontkent deze geruchten: "Wel zijn er veel mensen staande gehouden."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook