Ga naar Content

Kabouterdiefstal onopgelost: vervanger geplaatst op hoogste duin

Het blijft een mysterie waar kabouter Zandkorrel is gebleven. De houten duinkabouter verdween in januari uit de Schoorlse Duinen, nadat-ie van zijn sokkel was gezaagd. Sindsdien waren de bewoners van het kabouterpad nog maar met z'n negenen, tot deze week.

Kabouter Zandkorrel de Tweede - Foto: Streekstad Centraal

Het Kabouterpad in Schoorl is 25 jaar geleden bedacht door boswachter Patricia van Lieshout. Vorig jaar werd het pad nog vernieuwd, en dat maakte de diefstal van Zandkorrel, die uitkijkt vanaf het hoogste duin van Nederland, extra zuur.

"Dit is superfrustrerend. We proberen mooie kinderactiviteiten aan te bieden en zonder financiering zelf alles te regelen, dan doet het pijn dat dit wordt gesloopt", zei de boswachter eerder tegen NH. "De diefstal moet een flinke klus zijn geweest, omdat-ie heel zwaar is."

Een verlossende tip is nooit gekomen. Dus werd aan houtkunstenaar Jos Apeldoorn gevraagd een nieuwe kabouter te maken. De kosten, 500 euro, werden door lokale horecaondernemers opgehoest. Zo kon gisteren kabouter Zandkorrel de Tweede worden geplaatst en is het kabouterpad weer compleet, zag mediapartner Streekstad Centraal:

Kabouterpad weer compleet met Zandkorrel de Tweede - Streekstad Centraal

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]