Ga naar Content

Rolstoelbus wéér uitgebrand, was net nieuw na vorige fik

Opnieuw is een rolstoelbus van het Zaanse verzorgingstehuis Mennistenerf in vlammen opgegaan. Het is de tweede keer in korte tijd. Het Mennistenerf had net een nieuwe bus aangeschaft. De politie doet onderzoek en vermoedt wederom brandstichting.

Foto: Inter Visual Studio

Het verzorgingstehuis had de rolstoelbus nog maar drie weken in gebruik, vertelt woordvoerder Rutger de Graaf op NH Radio. "Het is verschrikkelijk, we waren net een beetje gewend aan de bus."

De Graaf werd vanochtend wakker gebeld en zag meteen dat het goed mis was. "Ik zag ook foto's binnenkomen, iedereen is enorm geschrokken." Hij dacht dat het om foto's van de vorige brand ging, maar helaas: het was wéér raak.

Brandstichting

Op 13 februari werd de vorige bus al eens vermoedelijk in brand gestoken. Om de bus te vervangen werd er een benefietmiddag georganiseerd. De opbrengst was zo'n 15.500 euro en met het geld kon er een nieuw busje worden aangeschaft. 

Tekst gaat door onder de foto.

Er is een flink bedrag opgehaald voor de rolstoelbus - Foto: NH / Tom van Midden

Woordvoerder de Graaf verwacht dat het weer om brandstichting gaat. "Maar er moet nog goed onderzoek naar gedaan worden." Dat onderzoek is inmiddels opgezet, laat een woordvoerder van de politie weten. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan, maar ook de politie vermoedt brandstichting. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.