Ga naar Content

Volendammers geschokt door 'wurgvideo': "Weet niet wat ze bezielt, een kick misschien?"

Volendammers zijn 'geschokt' over de video die rondging op middelbare scholen in Volendam en Edam waarbij een tiener werd gewurgd en buiten bewustzijn raakte. Het wurgen lijkt onderdeel te zijn van een 'wurgspelletje' waarbij kinderen elkaar expres bewusteloos maken. "Ik weet niet wat ze bezielt. Misschien de kick? Ik weet het niet, maar ik vind het dramatisch", zegt een voorbijganger.

"Het is onbegrijpelijk, hier komt alleen maar narigheid van", zegt een man. "Het is een hele slechte trend." "Ik denk dat de opvoeders en de scholen hier een belangrijke rol in zouden moeten spelen", zegt een ander. 

Arm om nek

In de video die rondging op verschillende scholen in de gemeente is te zien hoe een leerling wordt gewurgd en het bewustzijn verliest. Het 'slachtoffer' zit op zijn knieën, achter hem staat een schoolgenoot die zijn arm om de jongen zijn nek heeft. Hij houdt de greep net zo lang aan tot de tiener bewusteloos raakt en op de grond ligt. Enkele momenten later komt hij weer bij. De leerlingen om hem heen lachen en het 'slachtoffer' lijkt er zelf ook lol in te hebben.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.